Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σημαντική Διάκριση για το μέλος του Δ.Σ μας, Αγγελική Τσακύρη

Μεταξύ των οκτώ πρώτων πανελλαδικώς


Σημαντική διάκριση, για την Αγγελική Τσακύρη κα το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής στο πλαίσιο του προγράμματος «Teachers 4Europe»

Μεταξύ των οκτώ εργασιών που παρουσιαστηκαν στην τελική φάση της δράσης «Teachers 4 Europe» ήταν αυτή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής, με τίτλο «Play by the rules». Η ομάδα των μαθητών τής Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που υλοποίησε την εργασία μαζί με τη δασκάλα τους και μέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.ΛΕΣ.ΜΑ, Αγγελική Τσακύρη, ταξίδεψε στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις δράσεις της σε ειδική εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 31 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.

Ως μία από τους 100 συνολικά εκπαιδευτικούς της χώρας που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Teachers 4 Europe», που στόχο έχει την ενημέρωση των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων, η Αγγελική Τσακύρη επέλεξε να βοηθήσει τους μαθητές της να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο για τις ευρωπαϊκές σημάνσεις ασφαλείας όσον αφορά στα παιδικά παιχνίδια. Τα παιδιά έμαθαν για το ρόλο των σημάνσεων, για την τοποθέτηση των παιχνιδιών στα ράφια των καταστημάτων κι έπαιξαν το παιχνίδι ρόλων «EU Traveller» που τα ίδια κατασκεύασαν, με ένα «χαλάκι παιχνιδιού» («play mat») που φέρει πάνω του το χάρτη τής Ε.Ε. και έχει να κάνει με «παραγωγούς» και «ελεγκτές» παιχνιδιών.
Το ότι η εργασία τους επιλέχθηκε ως μία από τις οκτώ συνολικά που παρουσιάστηκαν στην τελική φάση της δράσης «Teachers 4 Europe», είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια της Αγγελικής και της εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια!
Δείτε το άρθρο, σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

http://ec.europa.eu/ellada/press-center/news/archives/news_20120403-1_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου