Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

eTwinning Project από το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής


‘’CHRISTMAS TIME’’ από το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής Λέσβου


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής φέτος ένιωσαν την μαγεία των γιορτών παίρνοντας μέρος στην χριστουγεννιάτικη εργασία του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο ‘’Christmas Time’’. Η υπεύθυνη καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας του σχολείου, Ελένη Γυρέλλη συνεργάστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Marialuisa Di Giglio, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας του Scuola Primaria di Cadeglioppi, Oppeano της Ιταλίας.
Στόχος του προγράμματος ήταν να συμμετέχουν τα δύο σχολεία σε εορταστικές δράσεις με αφορμή τα Χριστούγεννα και να μοιραστούν στοιχεία της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Τα παιδιά εργάστηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και ασχολήθηκαν με όλες τις δραστηριότητες που τους ανατέθηκαν. Παρουσίασαν τον εαυτό τους, έμαθαν πολλές πληροφορίες για την κάθε χώρα, αντάλλαξαν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, συναντήθηκαν ζωντανά με τους φίλους τους μέσω τηλεδιάσκεψης και τραγούδησαν τα Τρίγωνα Κάλαντα στα ελληνικά, ιταλικά και αγγλικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοινό τραγούδι για την εργασία τους. Επιπλέον, οι μαθητές της Καλλονής στόλισαν ένα πρωτότυπο δέντρο με τις κάρτες των Ιταλών σε κεντρικό σημείο του σχολείου, είπαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και έφτιαξαν μελομακάρονα με τα χεράκια τους ,για να δείξουν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.
Όταν άνοιξαν τα σχολεία, ολοκληρώθηκε η εργασία με την δημιουργία ενός τρίγλωσσου ψηφιακού λεξικού και την αξιολόγησή της και έπεται συνέχεια με την υλοποίηση και άλλων 3 προγραμμάτων eTwinning που εκπονούνται παράλληλα.
Τέλος, η Ελένη Γυρέλλη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Αγγελική Τσακύρη για την πολύτιμη βοήθειά της σε όλα τα στάδια της εργασίας.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου