Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κατ’ αρχάς σας εύχομαι καλή και δημιουργική νέα χρονιά. Είθε οι στόχοι που θα θέσετε για τη νέα χρονιά να επιτευχθούν στο ακέραιο προς όφελος των μαθητών σας και υμών των ιδίων. Στην επίτευξη αυτών των στόχων θα προσπαθήσω να συμβάλω και εγώ, μετά την πρόσφατη τοποθέτηση μου ως Σχολικός Σύμβουλος Λέσβου.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επιτελούμε ένα λειτούργημα και υπηρετούμε ένα μάθημα με τεράστια σπουδαιότητα στην Ελλάδα τής Ευρώπης. Έχουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο και ανάλογη ευθύνη, αφού, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας είναι μια ευαίσθητη διαδικασία, η οποία, όπως σωστά έχει υποστηριχθεί, δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα διδασκόμενα στην σχολική εκπαίδευση μαθήματα. Μέσα στις σχολικές τάξεις, οι μαθητές/τριες καλούνται να κατανοήσουν και να εντρυφήσουν σε μηνύματα και νοητηκά δημιουργήματα άλλων πολιτισμών, μιας διαφορετικής από τη δική τους φιλοσοφίας , σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, κατά τη διάρκεια της οποίας σχηματοποιούν τη δική τους ταυτότητα και έχουν μια ευάλωτη αυτοεικόνα. Έχουμε, λοιπόν εμείς, οι θεσμοθετημένοι φορείς της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στον τόπο μας, τεράστια ευθύνη, που όλοι μας έχουμε αναλάβει με συνέπεια και αυταπάρνηση.
Σύντομα ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε. Η συνεργασία μας ευελπιστώ να αποβεί καρποφόρα για τη μετατροπή των όποιων αδυναμιών και προβλημάτων σε προκλήσεις και ευκαιρίες, ώστε να ευοδωθεί ο κοινός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από την παροχή στους μαθητές μας όλων εκείνων των εφοδίων που θα τους καταστήσουν ικανούς να βελτιώσουν το αύριο όλων μας.
Με την ελπίδα ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ τόσο στην τιμή που μου έκανε η Πολιτεία όσο και στις δικές σας προσδοκίες σας εύχομαι και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Δρ Αγάπιος Οικονομίδης
Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής

Ο νέος μας σύμβουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αντιπρόεδρο του συλλόγου και αφ' ενός υποσχέθηκε ότι θα λύσει άμεσα το πρόβλημα έλλειψης σχολικών εγχειριδίων του Γυμνασίου Μανταμάδου φέρνοντας βιβλία από την Αθήνα, αφ' ετέρου τέθηκε στη διάθεση του συλλόγου για κάθε συνεργασία και επίλυση όλων των προβλημάτων μας.
Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.
Αναστασία Διαμαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου