Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Λέσβου

«Κ.Α.ΛΕΣ.ΜΑ»

Τηλ.: 6938464018

Ε-mail: kalesma@sch.gr

Site : http://kalesma00.blogspot.com

Μυτιλήνη 8/6/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καθηγητών Αγγλικής Λέσβου συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ 62780/Γ2, 2-06-2011, βάσει της οποίας καταργείται η παράλληλη διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση .

Παρά, τις υποσχέσεις για αναβάθμιση των ξενόγλωσσων μαθημάτων, την αποδοχή για την ανάγκη της πολυγλωσσίας και την ανακοίνωση για την πρόθεση σύνδεσής της με την πιστοποίηση μέσω του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, η απόφαση αυτή επαναφέρει ότι ίσχυε προ εικοσαετίας. Σύμφωνα δε με τις ανακοινώσεις για το νέο Λύκειο, η ξένη γλώσσα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, με τη δυνατότητα επιλογής μιας δεύτερης προαιρετικά, αλλά θα είναι ένα από τα μαθήματα επιλογής για τη Β’ και Γ’ τάξη. Όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα την ουσιαστική στέρηση της ελεύθερης επιλογής για τους μαθητές και τις απώλειες οργανικών θέσεων πολλών συναδέλφων μας, με σοβαρές εργασιακές και οικογενειακές επιπτώσεις.

Ζητάμε λοιπόν την ανάκληση της απόφασης αυτής και την επανεξέταση της πολιτικής του Υπουργείου για την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση συνολικά.

Για το Δ.Σ. του Κ.Α.ΛΕΣ.ΜΑ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μαρία Βαλιού Ρεψιμία Καπετάνιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου