Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

1st KALESMA UNCONFERENCE

Unconferences are part of the  learning revolution.
An unconference is a participant-driven meeting, during which the agenda is created by the attendees at the beginning of the meeting. Anyone, who wants to initiate a discussion on a topic, can claim a time and a space. If there are topics you are really interested in that don’t appear on the agenda, you need to put them on there. Unconferences typically feature open discussions rather than having a single speaker at the front of the room giving a talk.

No passive attendance. No speakers. Topics by you!
Take responsibility for your own learning!
What do you want to learn? What do you want to talk about?
An open forum to share and receive ideas, to discuss any problems, 
to create space for Peer-to-Peer Learning, Collaboration, Creativity.
Would you like to be part of it? 
Join the 1st Kalesma Unconference. 
Claim your participation NOW
You can have 15 minutes to present or discuss anything with the rest 
of the participants. All those gathered will have the opportunity to put
conference sessions on the agenda. All sessions are welcome! 

Send us your ideas and book a session as soon as possible.
Time and place to be announced..........

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,       
Θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας και να σας μεταφέρουμε τα παράπονα των μαθητών μας σχετικά με την απόφαση 30104/ΚΒ/28-2-2014, από την οποία ενημερωθήκαμε  ότι, για δεύτερη φορά, δεν θα εξεταστεί το επίπεδο Γ  του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας το Μάιο 2014 στη Λέσβο.
Βιώνοντας τις οικονομικές δυσκολίες πολλών υποψηφίων και το γεγονός ότι, εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορούν να διαγωνιστούν στη Μυτιλήνη, αλλά πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής αλλού, πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή δείχνει την απουσία στήριξης του θεσμού και των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών. Σοβαρές ενδείξεις για αυτό αποτελούν και οι παρακάτω αποφάσεις:
Στο ΦΕΚ 753/1-6-10 ανακοινώθηκε ουσιαστικά η αύξηση του κόστους συμμετοχής στις εξετάσεις καθώς δεν μπορεί να εξεταστεί κάποιος σε ένα μόνο επίπεδο αλλά σε δύο, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Από 40 έως 70 ευρώ έφθασε το ποσό των 60 έως 100 ευρώ.
Λίγο αργότερα με την απόφαση 2/46362/0022/20-12-2010 του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και της Υπουργού Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κας Διαμαντοπούλου, μειώθηκε η αποζημίωση όλων των εμπλεκομένων στις εξετάσεις κατά 70% και μάλιστα αναδρομικά, για όσους είχαν εργαστεί το Μάιο και το Νοέμβριο 2010. Αυτή η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1696/16-5-2012.
Είχαμε την πεποίθηση ότι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι ένα σύστημα
 εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης
γλώσσας και δεν είναι  ένα σύστημα πιστοποίησης που αναπτύσσεται, προκειμένου να
αποφέρει κέρδη.
Είχαμε την πεποίθηση ότι υποστηρίζεται από την πολιτεία, η οποία το επιχορηγεί, έτσι ώστε
το κόστος συμμετοχής για τους υποψηφίους να είναι συμβολικό.
Είχαμε την πεποίθηση ότι το κράτος θα έδινε κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να πάρουν
μέρος στις εξετάσεις ως μέλη των επιτροπών οργάνωσης, ως εξεταστές ή επιτηρητές, καθώς
οι εξετάσεις ΚΠΓ απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και ο κάθε εκπαιδευτικός χρειάζεται να
δουλέψει με φιλοτιμία πολλές ώρες, ακόμα και από το πρωί ως το βράδυ, προκειμένου να
κυλήσουν όλα ομαλά.

Παρά τα παραπάνω, σας διαβεβαιώνουμε, ότι ο σύλλογός μας, βάσει καταστατικού, θα
συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό, ελπίζοντας να τα λάβετε υπ’ όψη σας στη
διαμόρφωση μελλοντικών αποφάσεων και να είναι αυτή η τελευταία φορά αποκλεισμού
οικονομικά αδυνάτων υποψηφίων από το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

                      

Επιστολή Διαμαρτυρίας


 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την αδικία που συντελέστηκε με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 479/26-2-2014, με το οποίο  καθορίζονται οι θέσεις μετάταξης των εκπαιδευτικών, κατόχων δευτέρων  πτυχίων, που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας.  Το σχετικό ΦΕΚ, ενώ περιλαμβάνει την ειδικότητα της Αγγλικής Φιλολογίας, συστήνει  μόνο μία( 1 ) θέση Αγγλικής για την Α! Θεσσαλονίκης και δεν περιλαμβάνει το Νομό Λέσβου, στον οποίο υπάρχει άλλη μία εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, με δεύτερο πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας, Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Αγγλικής και αναγνωρισμένη την ειδικότητα από το ΑΠΥΣΔΕ Β.Αιγαίου με αριθμ. Αποφ. 11/15-11-2012. Πρόκειται για την κ. Ευστρατία Μαριγλή, με ειδικότητες ΠΕ18.33 και  ΠΕ06.
Ενώ απορροφώνται όλα τα Δεύτερα Πτυχία της Φιλοσοφικής (Ελληνικής, Γαλλικής, Γερμανικής  με το ΦΕΚ 3210/18-12-2013), δεν δίνεται θέση Αγγλικής στο Νομό Λέσβου, ενώ υπάρχουν  κενά Αγγλικής. Επιπλέον, ενώ σε όλη την επικράτεια είναι 2 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με Δεύτερο Αναγνωρισμένο Πτυχίο Αγγλικής,  δίνεται η δυνατότητα να απορροφηθεί μόνο η μία εκπαιδευτικός.
Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση του λάθους αυτού, με τη συμπλήρωση του σχετικού ΦΕΚ 479/26-2-2014 μέσω τροποποιητικής , έτσι ώστε να απορροφηθεί και το Δεύτερο Πτυχίο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, μέλους του συλλόγου μας, η οποία έχει ήδη καταθέσει ένσταση. Δηλώνουμε δε, ότι θα είμαστε στο πλευρό της μέχρι τη δικαίωση.