Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών Αγγλικής Β/βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Ν.Λέσβου, κ.Αγάπιος Οικονομίδης, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Η συνάντηση είχε θέμα: "Ενδεικτικές εφαρμογές των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα των Αγγλικών".
Ο κ. Αντώνης Μάτας και η συνάδελφος Ξένια Σκλεπάρη παρουσίασαν στους καθηγητές Αγγλικών κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές των διαδραστικών πινάκων και έδωσαν μία μικρή γεύση απ' τις απεριόριστες δυνατότητές τους.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Διεξαγωγή επιμορφωτικής συνάντησης


Ο Σύμβουλος Καθηγητών Αγγλικής νομού Λέσβου κ. Οικονομίδης διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: "Ενδεικτικές εφαρμογές των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα των Αγγλικών".
Η συνάντηση αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 της Δευτεροβάθμιας και θα γίνει την Τετάρτη 27/2/13 και ώρα 12.30-14.00 στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων, τηλ.: 22510-34180 & 34183, μέχρι τη Δευτέρα 25/2/13.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Την Παρασκευή 15/2/13 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Καλλονής επιμορφωτική συνάντηση με δειγματικές διδασκαλίες για εκπαιδευτικούς ΠΕ06 των Δημοτικών Σχολείων ΠΕΑΠ με θέμα: «Η εκπαιδευτική πράξη στην Α’ και Β’ Δημοτικού ».
Ο συνάδελφος Λεονάρδος Μήτσαμ και ο κ. Αγάπιος ΟικονομίδηςΣχολικός Σύμβουλος Ν. Λέσβου έκαναν τις δειγματικές διδασκαλίες και ακολούθησε συζήτηση. Το παρακολούθησαν: η Προϊσταμένη Επιστημονικής  και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Πρωτοβάθμιας κ. Λυκιαρδοπούλου και οι συνάδελφοι ΠΕ06 από τα σχολεία:
1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης


3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
Δημοτικό Σχολείο Καλλονής
Δημοτικό Σχολείο ΠολιχνίτουΠαρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΠΓ ΜΑΙΟΥ 2013


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

06/02/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
---
         Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Μαΐου  2013.
   Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Μαΐου 2013 για τα επίπεδα:
α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
γ) Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

   Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
·        Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους.
·        Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου :

α. των 60 ευρώ για το επίπεδο Α  (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»),
β. των 80 ευρώ για το επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»),
γ. των 80 ευρώ για το επίπεδο Γ1 («πολύ καλή γνώση»).  
Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου ( Κ.Α.Ε. 3741).
·        Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.
·        Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται από 08-02-2013 το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.: www.minedu.gov.gr.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτική Προβολή Ταινίας


Την Πέμπτη 31/1/2013 οι μαθητές & οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την υποψήφια για 11 Όσκαρ ταινία "Η Ζωή του Πι" σε 3D στο σινεμά Αρίων Μυτιλήνης.
Την ιδέα είχε η αντιπρόεδρος του ΚΑΛΕΣΜΑ, καθηγήτρια Αγγλικών στο 2ο Γυμνάσιο, Νατάσα Διαμαντή που είχε δει τη ταινία και θεώρησε ότι είναι μία ταινία που προσφέρεται για αξιοποίηση στα πλαίσια διαφόρων μαθημάτων και έχει να δώσει πολλά στα παιδιά.
Δε θα είχε όμως πραγματοποιηθεί αυτή η προβολή εάν αφ ενός δεν είχαν συναινέσει ο υπηρεσιακός Δ/ντης, κ. Κώστας Καρδαλάς και όλος ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, αφ ετέρου ο σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης του σχολείου, κ. Οικονομίδης και ο Προιστάμενος Β/βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ.Κοντάρας που έδωσαν την έγκρισή τους.
Η συμμετοχή των μαθητών στην παρακολούθηση της ταινίας άγγιξε το 100% και σ' αυτό βοήθησε και η καλή προσφορά που έκανε ο ιδιοκτήτης του σινεμά, κ.Βασίλης, που αντί του εισιτηρίου των 10 ευρώ που έχουν οι ταινίες 3D, έλαβε από κάθε άτομο μόνο το ποσό των 4 ευρώ.
Την ταινία παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου και η κα Λυκιαρδοπούρου, προϊσταμένη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και ο κ. Οικονομίδης, σχολικός σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Λέσβου.
Στο τέλος της προβολής τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και μαγεμένα απ' τη ταινία και τα διδάγματά της, οι συνάδελφοι επίσης ενθουσιασμένοι για το "υλικό" που είχαν πια στα χέρια τους για να δουλέψουν στη τάξη με τους μαθητές και η κα Λυκιαρδοπούλου και ο κ. Οικονομίδης έδωσαν συγχαρητήρια στη συνάδελφο Νατάσα Διαμαντή για την ιδέα και την πρωτοβουλία.