Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!!!

Η Ευαγγελία Τζικούκου & ο Νίκος Πλούκος παντρεύονται το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011, στη Μυτιλήνη, ενώ προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου, ο γάμος του Ηλία Αρβανιτέλλη στον Παπάδο.
Με τις θερμότερες ευχές μας!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟ Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στο site του ΠΕΑΠ (πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία), έχει αναρτηθείτο βιβλίο της Γ' Δημοτικού το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εκτύπωσης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Στην παρακάτω δ/νση θα βρείτε τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ AEOLISTAS


blog: www.aeolistas.net

e-mail: aeolistas@gmail.com

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

Προσφορά - Ανταλλαγή Βιβλίων

Οι aeolistas, δίνοντας βαρύτητα στην πνευματική αξία ενός βιβλίου και την ανάγκη μετάδοσής της και εφαρμόζοντας τη λογική της γενικότερης ανακύκλωσης, οργανώνουμε συγκέντρωση και αναδιανομή βιβλίων, περιοδικών, κόμικ, ακόμη και σχολικών βιβλίων ή βοηθημάτων. Καλούμαστε λοιπόν όλοι οι Μυτιληνιοί να προσφέρουμε ό,τι πλέον δεν ξεφυλλίζουμε ώστε να δώσουμε αυτή τη χαρά σε κάποιον άλλο που το αναζητά

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 24/09/2011 στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης από τις 10 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ. Μπορούμε απλά να χαρίσουμε ή να ανταλλάξουμε βιβλία.

Προσκαλούμε τους ντόπιους συγγραφείς να συμμετάσχουν με ολιγόλεπτη παρουσίαση του τελευταίου τους βιβλίου. Προσκαλούμε επίσης τα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης να μας χαρίσουνε κάποια αντίτυπα από τα στοκ που έχουνε. Για συνεννόηση, οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς και βιβλιοπώλες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα σημεία παράδοσης των βιβλίων ή το mail της ομάδας.

Τα σημεία συλλογής των βιβλίων μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου είναι :

1. WEB copy center-Βραχνός Κώστας-

Αγ. Αποστόλων 3 (Ερμού 195) τηλ. 22510 37910 (ώρες καταστημάτων)

2. Smart Kids-Μπαλμπακάκης Γιάννης-

Ερμου 75 ,τηλ. 22510 44480 (ώρες καταστημάτων)

3. Υποκατάστημα Φραγκουλάκης-Φραγκουλάκη Κλαίρη-

Τυρταίου 5 (Ερμού 133) τηλ. 22510 48814 (ώρες καταστημάτων)

4. ARMY NOW-Κωβαίου Κατερίνα-Ζωοδόχου Πηγής 148 ,

τηλ. 22510 26020 (ώρες καταστημάτων)

5. ΚΕΠ πρώην Νομαρχίας-Τυρή Μόρφω-

Αγ. Ειρήνης 10, τηλ. 22513 56102 (08.00-14.00, εκτός Σαβ-Κυρ)

6. Περιφερειακό Ταμείο-Πρωτούλης Δημήτρης-

Αργύρη Εφταλιώτη 3 (έναντι τελωνείου) τηλ. 22510 47370(08.00-15.00, εκτός Σαβ-Κυρ)

7. Αρχιτεκτονικό γραφείο- Βαλλίνα Ιωάννα-

8ης Νοεμβρίου 13- Κιόσκι, τηλ 6974113741, (09.00-15.00 & 18.00-21.00 εκτός Σαβ-Κυρ)

8. Αρχιτεκτονικό γραφείο TAAS -Ανδριώτης Τζάννος-Γυμνασιάρχου Δαυίδ & Χρύσανθου Μολίνου Γωνία τηλ. 22510 41835 (ώρες καταστημάτων)

9. Πάρκο Αγ. Ειρήνης την ημέρα της εκδήλωσης

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Κ.ΑΛΕΣ.ΜΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

H συνάδελφος Χαρίκλεια Κουκάρα απέκτησε αγοράκι σε νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι συμπληρώθηκε η ευτυχία της οικογένειας.Της στέλνουμε την αγάπη μας και ευχόμαστε να είναι γερό, τυχερό και ήσυχο!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ (ΦΑΣΗ Β΄)-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Απογραφής είναι πλέον γεγονός.
Η νέα αυτή Ηλεκτρονική Υπηρεσία που έρχεται σε συνέχεια του έργου της απογραφής, στοχεύει, στην ανάδειξη και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και στην παροχή όλων των απαραίτητων δεδομένων και εργαλείων προς τη Δημόσια Διοίκηση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της. Επίσης, αποτελεί μια οριζόντια δράση που μαζί με άλλες, όπως το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, βασίζεται στην αποδοτική και βιώσιμη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση.
Α’ Φάση Απογραφής
Το διάστημα 12 Ιουλίου έως και 23 Ιουλίου 2010, πραγματοποιήθηκε η Ά Φάση της απογραφής, που περιλάμβανε την απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού. Η απογραφή αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας http://apografi.gov.gr.
Το σύνολο των μοναδικών απογραφέντων ήταν 768.009 άτομα.
Β’ Φάση Απογραφής
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
(α) την πιστοποίηση των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού ή Προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τους (βρίσκεται σε εξέλιξη)
(β) την απογραφή όσων δεν απογράφησαν λόγω κωλύματος και όσων προσλήφθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2010 και τη διόρθωση/επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων (βρίσκεται σε εξέλιξη)
(γ) την επιβεβαίωση των στοιχείων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και την διασταύρωσή τους με την Ενιαία Αρχή πληρωμών
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την διεύθυνση: https://apografi.gov.gr/ap
Πρόσβαση έχετε με 2 τρόπους:
- Με χρήση του λογαριασμού TAXISnet (εφόσον έχετε)
- Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό TAXISnet εισάγοντας στο πεδίο Username τον ΑΦΜ σας και στο πεδίο Password τον Αριθμό Ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2010. Ο Αριθμός Ειδοποίησης υπάρχει στο εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και αναφέρεται ως «αρ. ειδ/σης».
Στην εφαρμογή θα δείτε τα στοιχεία σας όπως τα συμπληρώσατε τον Ιούλιο και επί αυτών έχετε την δυνατότητα να κάνετε διορθώσεις. Επίσης, έχουν προστεθεί επιπλέον πεδία προς συμπλήρωση σχετικά με προτιμήσεις καθώς και η Ημερομηνία Πρόσληψης.
Μπορείτε να κάνετε αλλαγές όσες φορές επιθυμείτε μέχρι την επιβεβαίωση των στοιχείων σας από τις Διευθύνσεις Προσωπικού.
Κάθε φορά που επικαιροποιείτε τα στοιχεία σας, έχετε την δυνατότητα να εκτυπώσετε βεβαίωση με το σύνολο των πεδίων που έχετε συμπληρώσει.
Μπορείτε να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας μόνο εάν έχετε ήδη απογραφεί. Εάν όχι θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον διευθυντή Προσωπικού/Διοικητικού της υπηρεσίας σας για να σας δώσει αυτή την δυνατότητα.
Η επικαιροποίηση των στοιχείων είναι προαιρετική.
Σε κάθε βήμα της εφαρμογής υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγοντας τον σύνδεσμο Βοήθεια, ενώ υπάρχει και pdf αρχείο (εγχειρίδιο χρήσης) με λεπτομερείς οδηγίες (http://apografi.gov.gr/manuals).
Στην ιστοσελίδα της απογραφής (http://apografi.gov.gr), μπορείτε ένα δείτε πληροφορίες για το νομικό-κανονιστικό πλαίσιο, οδηγίες χρήσης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα αντιμετωπίσετε μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτημα μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτημάτων (http://ticketing.ktpae.gr/apografi/?frm=6).
Ευχαριστούμε,
Ομάδα Διαχείρισης Έργου Απογραφής

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Υπουργείο Παιδείας: Ποιες είναι οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στη Λέσβο που ξεκινούν την Πιλοτική Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών

1ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Τρύγονα Λέσβου

1ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΝΕΟ!

Η Μαρία Μουτάφη, καθηγήτρια του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, μέλος του συλλόγου μας και αγαπημένη φίλη, υπέβαλε χθες αίτηση για συνταξιοδότηση!

Πάντως, το ευχάριστο είναι ότι υποσχέθηκε να είναι πάντα κοντά μας, όπως μέχρι τώρα.

Εμείς της εκφράζουμε την αγάπη, την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας για όσα πρόσφερε στην εκπαίδευση και στον κλάδο μας!